Diensten

Wil je teksten schrijven of laten verbeteren? Je kunt me inzetten als tekstschrijver of als redacteur. Zelf je schrijfwerk naar het volgende niveau tillen? Dan geef ik je graag een schrijfworkshop.

Teksten schrijven

Je hebt een product, een dienst, een idee. Iets om aan de grote klok te hangen. En daar heb je teksten voor nodig, maar je hebt zelf geen tijd en zin om ze te schrijven. Geen punt! Ik zit klaar om je te helpen.

Wat we gaan doen? Ik verzamel eerst graag de ingrediënten met je. Je verhaal, je doel, je doelgroep. En wáár je dat verhaal aan je doelgroep wil vertellen. Daarbij ben ik interviewer en adviseur.

Daarna is het tijd om mijn ganzenveer in het potje inkt te dopen (wees gerust, ik heb ook een laptop). Ik schrijf teksten in alle soorten en maten. Webteksten, mailings, blogs (SEO-vriendelijk). Het langere werk: whitepapers, e-books. Ik ben ook de ghostwriter voor je column in het personeelsblad – en zelfs de huisdichter op je evenement.

Teksten redigeren

Je hebt je verhaal onder woorden gebracht. Goed bezig. Tijd om die zinnen naar buiten te brengen! Maar eerst wil je zeker weten dat je tekst in orde is. En wel tot in de puntjes. Dan kijk ik met je mee.

Ik ben graag je tweede paar ogen. Als redacteur kijk ik natuurlijk naar de zaken aan de oppervlakte, zoals spelling en ‘scanbaarheid’. Maar er is meer aan de hand in een tekst.

Daarom kijk ik ook naar de inhoud en de structuur. Geef je de ontvanger wat ie nodig heeft om mee te gaan in jouw verhaal, in jouw doel, in jouw oproep? Zo komen we tot een tekst die de lezer beweegt.

Beter leren schrijven

Je schrijft regelmatig voor je werk. Je weet al wat de voordelen van goede content zijn: makkelijker vindbaar worden, deskundigheid uitstralen, klanten helpen/inspireren/overtuigen, enzovoort. Nu wil je vooral bétere content schrijven.

Dan kom ik graag bij je langs om een schrijfworkshop te geven. Dat kan één-op-één of in een kleine groep. We verkennen wat je moet weten voordat je gaat schrijven. Hoe je de juiste inhoud bij elkaar krijgt. Hoe je daar een lekker lopend verhaal van maakt. Én hoe je de puntjes het best op de i’s zet.

Elke workshop stel ik op maat samen na een verkennend gesprek. Een serie workshops is ook mogelijk.

Aan de slag? Neem contact met me op.